Wednesday, October 27, 2010

Nesmilan Juara Pialo Malaysia




vs

Wednesday, October 20, 2010

KJ memang POWER!!!



10 Ciri Perlu Dielak Untuk Pastikan Pemuda Terus Dihormati - Khairy

1. Elitis dan egois.
2. Suka melihat orang lain dihentam.
3. Syok sendiri.
4. Budaya 'check in'/'check out' dan 'punch card' - hanya tunjuk muka bila pemimpin ada.
5. Suka 'enter frame'/ gemar mengambil kredit atas usaha orang lain.
6. Budaya 'politik sate' - cucuk dan kipas pemimpin.
7. Baling batu sembunyi tangan.
8. Budaya 'yes man' / 'yes bos'
9. Talam dua muka
10. Oportunis.

KJ memang HEBAT.... Pemudo UMNO banggo mempunyai Ketuo Pemudo macam KJ
Hidup KJ! Hidup KJ! Hidup KJ!

50 kerusi Parlimen BN dalam bahaya, kata Ketua Pemuda Umno



KUALA LUMPUR: Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin berkata, undi orang Melayu telah berpecah dan bermakna tidak ada parti Melayu – baik Umno mahupun PAS - yang boleh mendapat seratus peratus undi Melayu.

"Dikebanyakan kawasan, perpecahan politik orang Melayu adalah 50 peratus disatu pihak dan 50 peratus dipihak yang lain.
"Ini bermakna siapa sahaja yang mahu menang mestilah menang dengan sokongan semua rakyat Malaysia tanpa mengira kaum dan agama.

"Kalau kita mengharapkan undi Melayu semata-mata, kita harus ingat bahawa hanya 73 kerusi parlimen sahaja yang mempunyai majoriti dominan Melayu 70 peratus ke atas.
"Inilah haikat dan realitinya," kata beliau ketika menyampaikan ucapan dasar perhimpunan agung Pergerakan Pemuda Umno di PWTC hari ini.
Katanya, Umno perlu belajar dari keputusan pilihanraya umum lalu di mana jelas hampir kalah sebab hilang sokongan bukan Melayu.

Khairy berkata, sekiranya Umno masih lagi berkhayal bahawa parti boleh menang tanpa sokongan mereka, 50 kerusi parlimen BN sedia ada berada dalam bahaya.
Katanya, sekiranya tidak ada usaha untuk mengamal kepimpinan yang inklusif lagi moderat, kepimpinan Melayu Umno akan hilang pada pilihanraya akan datang.
"Sudah tentu tanggungjawab utama untuk menarik sokongan bukan Melayu terletak atas bahu parti-parti komponen tertentu.

"Segala kelemahan yang ada perlu diatasi dengan segera dan tanggungjawab yang diamanahkan kepada mereak perlu dilaksanakan dengan bersungguh-sungguh.
"Tetapi dalam arena politik semasa – apatah lagi dalam gagasan 1Malaysia menjadi pegangan bersama – rakyat Malaysia mahu melihat semua parti BN mengamalkan pendekatan yang muhibah, adil dan saksama.

"Kita tidak mahu menjadi pemimpin politik sesumpah sebagaimana yang wujud di pihak lawan, yang cakapnya tidak boleh dipegang," kata Khairy.

~petikan dr freemalaysiatoday.com

Sunday, September 26, 2010

KJ belasah Ibrahim Ali



Chief... lawan la Chief...
tak kan sonyap jo...

Tuesday, September 21, 2010

Melayu malas??


lamo tuh tak update entry...

selamat hari rayo semuo...cam la ado visitors nak baco..hahahha

boto ko Melayu Malas? Kenapo jadi cam nie? Apo sobab eii

Tuesday, May 25, 2010

KJ bakal Menteri Penuh....




Tahniah YB!! Terus kan membela Pemuda....

~salam setiakawan~

-ahlang-

Sunday, May 2, 2010

Murahnya nak jatuhkan PM kita...




Murahnya nak jatuhkan PM kita. Kalau ada seorang blogger yang hebat dan kita ada RM 4 juta, kita sudah boleh jatuhkan seorang PM - nampaknya kerja menjatuhkan PM tidaklah begitu sukar. Setengah orang mungkin kata 4 juta terlalu mahal dan setengah pula akan kata, kalau 4 juta PM boleh jatuh, ia cukup murah.

boleh semak blog blog org umno sendiri yg merosakkan imej paklah. siapa yg serahkan gambar paklah sedang tidur di dewan pwtc kalau bukan org umno sendiri. lawatlah blog2 org2 tertentu dlm umno yg sengaja memburukan paklah semata2 benci pada khairy jamaludin.

~salam setiakawan~

-ahlang-

Wednesday, April 28, 2010

Tuesday, April 27, 2010

PRK Parlimen Sibu : Ingat Orang Sarawak, Ingat PenghinaanTGHH Pada Anda !!



Penamaan Calon : 8 May 2010 (Sabtu)

Hari Mengundi : 16 May 2010 (Ahad)


Undi lah BN......


~salam setiakawan~

-ahlang-

Sunday, April 25, 2010

Saturday, April 24, 2010

BN monang di Hulu Selangor!!!

KJ bersamo2 Big Bikers @Bukit Sentosa

~salam setiakawan~

-ahlang-

Berapakah Majoriti BN dapek di Hulu Selangor esok hari?

Tinggal sehari jo untuk mengundi....
Selamat mengundi pado pengundi pengundi P094 Hulu Selangor..

Undilah Barisan Nasional...

~salam setiakawan~

-ahlang-


Thursday, April 22, 2010

Wednesday, April 21, 2010

yg nie bukan super-impose

pengundi Hulu Selangor P94:
1)jgn minum arak
2)main kuda/judi

nanti jadik beruk.... romen kt public pun tak MALU...

~salam setiakawan~

-ahlang-


Monday, April 19, 2010

Sunday, April 18, 2010

kartun Khalid

~salam setiakawan~

-ahlang-

Friday, March 26, 2010

Al-Fatihah


MP Hulu Selangor Meninggal dunia.

Al-Fatihah pada yang berkenaan..

~salam setiakawan~

-ahlang-

Friday, March 5, 2010